Milionarul din Timișoara care investește averea lui Bill Gates în România. A rămas un om simplu, neschimbat de bani!

Să ai o afacere de succes, toată ţara să te respecte şi să ai onoarea de a lucra pentru Bill Gates. E povestea unuia dintre puţinii milionari din Timişoara care au reuşit să stea în umbră, fără să iasă în public cu scandaluri.

Romulus Lucaciu este unul dintre puținii români care se poate lăuda că a făcut o faptă bună alături de Bill Gates, fondatorul Microsoft, și soția acestuia. Timișoreanul e proprietarul unei afaceri de succes, care a început în 1992. În fiecare an, afacerea lui de suflet, din domeniul IT, are o cifră de afaceri de câteva milioane de euro. Și e în creștere.

Și chiar dacă ar putea să își cumpere obiecte de lux și să trăiască exclusiv în străinătate, pe cai mari, Romulus Lucaciu a ajuns să fie recunoscut pentru munca și modestia lui. Inclusiv Bill Gates a apreciat faptul că omul de afaceri din Timișoara a rămas simplu.

Așa se face că Lucaciu a devenit partener pentru fondatorul Microsoft, iar de 8 ani îl ajută pe Bill Gates să facă fapte bune. Practic, banii americanului sunt investiți în România prin fapte bune. Nu oricum, ci tot prin IT.

“Fundaţiei Bill şi Melinda Gates” se ocupă – prin firma din Timișoara – de derularea unui program care le va facilita românilor  accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.

”La finalizarea proiectului actual, numărul total de biblioteci care au beneficiat de  echipamente livrate se va ridica la peste 1400, numărul total al echipamentelor depășind cifra de 55.000, din care 6.500 de calculatoare, laptopuri, imprimante și scannere, în special în mediul rural”, spun oficialii firmei.

Leave a comment